Laminacija obrvi

Laminacija ali fiksiranje obrvi je postopek trajnega oblikovanja obrvi s katerim dlačicam spremenimo smer, da dobimo želeno obliko obrvi.

– Nesimetrične obrvi?
Je popolna rešitev za vse tiste, ki nimajo simetrije, kjer so dlačice neukrotljive in sledijo drugačni smeri, kot bi si želeli. Z laminacijo dosežemo simetrijo ter videz košatih, bolj polnih obrvi. Po postopku so dlačice bolj ubogljive in enostavne za česanje.

– Neboleče
Je povsem neboleča metoda z razliko od trajnega ličenja ali tetoviranja.

– Cca. 2 meseca!
Učinek je sicer krajši kot pri trajnih ličilih, vendar obstojnost je do dva meseca. Obrvi so po postopku videti naravne in negovane. Po 4 ali 5 tednih se dlačice vrnejo v prvotno stanje. Včasih je potrebnih več tretmajev za željen rezultat.

– Brez poškodb obrvi
Laminacija obrvi ne bo poškodovala vašega trenutnega stanja obrvi. Uporabljene kemikalije so bolj nežne, kot dejanska barva, lahko pa še vseeno dražijo vaše območje oči, ko je koža izpostavljena produktom. Najbolj občutljiv del obraza, je ravno veka, ta pa je še posebej lahko nagnjena k draženju. Zato je zelo pomembno, da je vaš stilist obrvi izkušen in previden, da se izdelek ne razširi na območje vek.

Laminiranje obrvi je na splošno namenjeno vsem, vendar obstaja nekaj izjem. Tega tretmaja se ne priporoča ljudem, ki imajo kakršnekoli praske na obrazu, opekline, brazgotine v bližini oči, imajo okužbo oči, stanje vnete kože ali vnetje v predelu obrvi. Prav tako odsvetujem laminacijo strankam, katere imajo zelo redke, tanke in kratke obrvi, alergije in so imele reakcije na kozmetiko, barvila in poltrajno tetoviranje (microblading).

Nasveti po laminaciji za nadaljnjo nego obrvi doma, in sicer 24h po tretmaju:
• je pomembno obrvi NE močiti in se jih dotikati
• izogibanje savni, plavanju ter izpostavljanju soncu
• odsvetujemo nanašanje ličil (senčk za veke)
• izogibajte se krem z Retinolom, AHA in BHA kislin, pilingov
• odsvetujemo uporabo samoporjavitvenih krem

Po 24ih urah je priporočljivo, da se obrvi namaže s serumom za obrvi, balzamom ali bolj mastno/hranljivo kremo. To naj bo vsakodnevna rutina za nego vaših obrvi. Lahko zjutraj in zvečer.

laminacija obrvi
laminacija obrvi