Madero terapija – nega telesa


Cenik

Pot do kože brez celulita. Celulit lahko predvsem zmanjšamo in poskrbimo, da je manj viden, odpraviti ga skorajda ne moremo. Omilimo ga tako, da povečamo prožnost in vlažnost kože ter izboljšamo cirkulacijo krvi v koži. Prožnost in vlažnost povečamo s kremami proti celulitu, boljšo prekrvavitev kože pa dosežemo z masažo.

Madero terapija izvira iz Kolumbije. V svetu ima terapija z lesom starodavno poreklo iz vzhodnih kultur, kjer se leseni elementi uporabljajo za izvajanje različne masaže (zdravstvene, sprostitvene). Je anticelulitna masaža s posebnimi anatomsko lesenimi pripomočki (valjčki) za odpravo celulita in preoblikovanje telesa. Delujejo različno na problematiko telesa (odprava celulita, dvigovanje zadnjice, odprava maščobe).

Madero terapija deluje kot :

  • Suho ščetkanje telesa
  • Anticelulitna masaža
  • Kot vakumska masaža z aparati ali ventuzami
  • Aktiviranje limfe

Kako deluje Madero terapija?

Bistvo madero terapije je stimulacija limfne drenaže, ki je prvi in osnovni korak pri odpravi celulita. S stimulacijo limfe odpravimo toksine iz telesa, zmanjša se obseg, boljši je metabolizem, posledično koža postaja bolj napeta.

Teorije o nastanku celulita

Strokovnjaki se strinjajo glede nastanka celulita: oslabljeno vezivno tkivo se useda, presežek maščobe in tekočin v telesu pa leze proti površju kože. Ne strinjajo se vsi glede izvora problema: Ena od teorij govori, da je vzrok celulita, neuravnovešenost estrogena v telesu. Druga teorija pravi, da je vzrok v limfnem sistemu.

Kaj je celulit?

Celulit je izraz za naravno razporeditev maščobnega in vezivnega tkiva v podkožju. Gre za podkožno maščobno tkivo znotraj vlaknatega vezivnega tkiva, ki se vidi kot dimljanje in nodularnost kože (luknjenje in vozlanje). Zaradi tega je znan tudi kot:

  • Pomarančna koža
  • Poškodba toče

Pojavlja se v predelu:

  • na stegnih in zadnjici (lahko že v mladosti)
  • na nadlahti in trebuhu (s starostjo)

Stopnje celulita (kako se vidi):

STOPNJA 0 Brez celulita. Tudi ko stisnemo v gubo, ni vidnega celulita.

STOPNJA 1 Najmanjša stopnja celulita. Ni vidljiv ko stojimo ali ležimo. Celulita vidimo, ko kožo stisnemo v gubo.

STOPNJA 2 Celulit je viden, tudi brez gubanja kože. Celulit je viden ko stojimo. V ležečem položaju je manj viden ali ni viden.

STOPNJA 3 Težka oblika celulita. Viden je v vseh položajih, ko stojimo, sedimo in ležimo.