NEGA OBRAZA

Microneedling

Microneedling je poleg radiofrekvence in kislinskih pilingov zanesljivo ena najboljših terapij za povečanje tvorbe kolagena in pomlajevanje kože na naraven način. S pravilno izvedenim microneedlingom, ustrezno nego doma in optimalno kombinacijo tretmajev namreč omogoča čudovite rezultate. Če telesu pomagamo še s prehranskimi dopolnili, pa zagotovimo vnos gradbenega materiala, iz katerega se izgradijo nova kolagenska vlakna in tako rezultate še povečamo.

Microneedling nam dobesedno omogoča preobrazbo kože in pravilno izveden nikakor ni škodljiv. Prav nasprotno, zdrav je za kožo, saj sproži izločanje rastnih faktorjev. Seveda pa ni primeren za čisto vsako kožo. In to je razlog, zakaj ga ne priporočam izvajati doma.

Lepotni tretma ni primeren, če imate rdečico, rozaceo, poškodovano kožo ali kakršna koli vnetja. V tem primeru je potrebno najprej poskrbeti za zdravje kože. Prav tako ni primeren, če ste nagnjeni k brazgotinjenju.

Kaj je kolagen in zakaj se ga trudimo s terapijami povečati?

Kolagen predstavlja kar neverjetnih 70 % debeline naše kože. Razgradnja kolagena je povsem naraven del procesa staranja, ki smo ga deležni vsi. Vendar pa se lahko kolagen razgrajuje tudi zaradi vpliva UV sevanja ali vnetnih procesov. Za ohranjanje zdrave in mladostne kože, je tako zelo pomembno, da uporabljamo visoko UV zaščito prav vsak dan v letu, ne le v poletnem času ali ko smo na soncu. Tudi ko se nam z leti tanjša koža, to pravzaprav ni nič drugega kot razgradnja kolagenskih vlaken.

Kot zanimivost naj povem, da je kolagen najbolj čvrst in najbolj razširjen strukturni protein v telesu. Ne predstavlja le 70 % debeline vaše kože, temveč tudi kar neverjetnih 30 % vseh telesnih beljakovin in je izredno pomemben za ohranjanje zdravih sklepov, notranjih organov, žil in mišic. Za sam mladosten izgled in zdravje vaše kože je kolagen zelo pomemben. Zato so tudi terapije za povečanje izgradnje kolagena v nenehnem raziskovanju in izboljšanju.

Microneedling je naravna, nekirurška, neinvazivna metoda za regeneracijo in obnovo vaše kože. Pripelje nas do fascinantnih rezultatov: do zdrave, sijoče, sveže, napete in vidno pomlajene kože. In je popolnoma naravna. Iglična terapija nam omogoča izboljšanje strukture kože in odpravljanje njenih nepravilnosti.

Pri postopku drobne, fine iglice prodrejo v povrhnjico in dermis, kjer z njimi naredimo drobne, kontrolirane mikrovbode v kožo. Pri postopku dejansko ne pride do poškodb povrhnjice, saj se celice epidermisa razmaknejo. Iglice prodrejo v dermis, kjer ustvarijo namenske mikropoškodbe, ki so željene, ciljane in kontrolirane. Na tak način sprožimo intenzivno regeneracijo kože. Z microneedlingom z majhnimi globinami, kot so namenjene za domačo uporabo (0,25 mm) dosežemo neprimerno višjo vpojnost visoko koncentriranih učinkovin v kožo. Vendar pa to ni namen microneedlinga samega po sebi. Microneedling je popolnoma samostojen postopek, ki ga izvajamo brez vnosa aktivnih sestavin v kožo. Njegov namen je povečanje sinteze kolagena v srednji plasti kože, ki jo imenujemo dermis.

Okno priložnosti za vnos različnih aktivnih učinkovin pa lahko v salonu izkoristimo po končani fazi vnetja.Tu veljajo številne zakonitosti kaj vnašati in kdaj. Na to temo obstaja veliko število študij. Pri celjenju številnih miniaturnih vbodov koža tvori nov kolagen, ki omogoča, da se gubice zgladijo na naraven način. Ker se poveča volumen vaše kože (volumen srednje plasti kože – dermisa se poveča zaradi nastanka novega kolagena) se posledično izboljša tonus oziroma čvrstost kože. Cilj microneedlinga je, da izboljšamo funkcije in videz kože.

Microneedling deluje na principu mehanskega spodbujanja dermisa, kjer se nahajata kolagen in fibroblast, to je celica, ki proizvaja kolagen. Z njim spodbudimo tvorbo kolagena, elastina in hialuronske kisline, sestavin ekstracelularnega matrixa (ECM). S postopkom stimuliramo mehanizem celjenja in sprožimo dva postopka, ključna za pomlajevanje kože: kolagenezo (tvorba novega kolagena v koži) in angiogenezo. Sproži se proces celjenja, med katerim se spodbudi izločanje rastnih faktorjev, izrazito se poveča regeneracija, posledica pa je sinteza kolagena in izgradnja normalne, zdrave mreže vezivnih in elastičnih vlaken. Poveča se debelina povrhnjice, koža je napeta in bolj prekrvavljena, videz pa pomlajen in svež.

Tekom procesa celjenja številnih miniaturnih vbodov v kožo, se tvorijo nov visokokakovostni kolagen, elastin in hialuron, kar omogoča glajenje gub in izboljšanje čvrstosti kože na naraven način.

K rezultatom microneedlinga pripomorejo oziroma ga izrazito povečajo prehranski dodatki, kolagenski peptidi oziroma aminokisline, ki jih telo potrebuje za izgradnjo novega kolagenskega vlakna in pa C vitamin, ki je kofaktor pri sintezi kolagena in je za njegovo izgradnjo nujen. Dodatki so še posebej pomembni, če v telo ne vnašate dovolj beljakovin.

Kaj se dogaja v vaši koži po microneedlingu?

Telo začne izvajati proces celjenja ran. Sliši se malo strašno, ampak to je povsem naraven, željen in neizbežen proces. Pri microneedlingu ne gre dejansko za rane, le za mikropoškodbe. In v temu procesu regeneracije se začnejo graditi nova kolagenska vlakna. Po microneedlingu pa nastopi proces celjenja rane, ki poteka v več fazah. Ker pri pravilno izvedenem postopku ni prisotnih tujkov, prva faza izzveni hitro in prične se regeneracija vaše kože. Tvorba novega dragocenega kolagena in s tem pomlajevanje kože.

Kdaj je terapija priporočljiva?

Microneedling vidno vpliva na zmanjšanje globine gub in povečanje čvrstosti oziroma tonusa kože. Zakaj? Z novo nastalim kolagenom koža pridobi na volumnu. Zaradi nastanka novega kolagena pa se poveča debelina kože. Glede na to, da kolagen predstavlja kar neverjetnih 70 % debeline naše kože, je še kako pomemben in s terapijami za povečanje kolagena, preprosto sprožimo proces nastanka novega in tako na naraven način dosežemo večji volumen in debelino kože.

S postopkom obnovimo tudi epidermis. Zelo dobrodošel in učinkovit pa je tudi za zmanjševanje brazgotin (ki so pogosto tudi posledica aken) in izboljšanje izgleda strij.

Microneedling je tretma za izboljšanje strukture kože. S postopkom dosežemo vidno izboljšanje izraznih/mimičnih gub, elastotičnih gub in zmanjšanje pigmentacij. Je odlično orodje v boju proti prezgodnjemu, vidnemu staranju kože, na katerega vpliva naš življenjski stil (ekstrinzično staranje). Ker se poveča debelina kože, se posledično poveča čvrstost.

Odlične rezultate lahko dosežemo tudi pri fotopoškodovani kože, kjer je razgradnja kolagena povzročena zaradi vplivov UV žarkov.

Z microneedlingom dosežemo vidne rezultate pri izboljšanju brazgotin, pri širokih porah in strijah. Zelo dobre rezultate daje pri obnavljanju rasti dlak (lasišče).

Po terapiji …

Je običajno prisotna rdečica, ki je najbolj intenzivna prve 4 ure, nato pa prične izginjati. Občutek na koži je podoben, kot če bi nas rahlo rahlo opeklo sonce. V 3-4 dneh zaznamo vidno bolj gladko in pomlajeno kožo. Pravi rezultati pa so vidni šele približno 2 meseca po terapiji. Postopek ponovimo čez 14 dni (planiranje postopka microneedlinga je individualno in glede na problematiko in stanje kože, zato so navodila lahko nekoliko drugačna).

V zadnjem času je vse bolj v ospredju tudi kombinacija microneedlinga in radiofrekvence, ki daje odlične rezultate tako za pomlajevanje, kot tudi za zmanjševanje brazgotin in težav z nečisto kožo. Postopek radiofrekvenčne iglične mezoterapije je trenutno tudi eden najbolj učinkovitih za povečanje čvrstosti kože v spodnji polovici obraza, ob čeljustni kosti.

In ne pozabite! Prevladujoč mehanizem staranja kože je fotostaranje. UV žarki nepovratno razgrajujejo vaš kolagen, zato zaščitite svojo kožo prav vsak dan. Ta je vaš najdragocenejši plašč, ki ga nosite celo življenje. Negujte jo z ljubeznijo, spoštovanjem, znanjem in kakovostjo. Obrestovalo se vam bo!

Antiage intenzivna nega

Ker se naše telo stara, se z njim upočasnjuje tudi proizvodnja naravnih beljakovin in drugih spojin. Posledica tega je razvoj simptomov, kot so več ali manj obrazne gubice, utrujenost in zmanjšana kakovost kože. Poleg tega, leta stresa in izpostavljenost vremenskim in drugim okoljskim razmeram, naredijo človeško telo bolj ranljivo. S staranjem se izgubi mladosten pogled, ki lahko resno ogrozi človekovo samozavest. Vendar pa zaradi najnovejših kozmetičnih preparatov, zdaj mogoče odstraniti in zdraviti simptome zrelejše kože, kar vam daje mlajši videz in občutek vitalnosti. Anti-age tretma zgladi površino kože, jo navlaži, stimulira celično obnovo, povrne volumen in čvrstost. Izdelki vsebujejo obilo vitaminov A in E, antioksidantov, maščobnih kislin omega, snovi ki spodbujajo tvorbo kolagena in peptidov, saj je dokazano da vse našteto zavira nastanek gub in drugih znamenj staranja. Zato Antiage nego svetujemo osebam starejšim od 40 let.

Hydra intenzivna vlažilna nega

Koža je zrcalo našega splošnega zdravja in dobrega počutja. Lepa, zdrava koža ne bi smela biti razkošje redkih, ki si lahko privoščijo drage izdelke za nego – ob dobrih navadah in skrbnih izbirah jo lahko imamo vsi. Z redno uporabo pravilnih izdelkov za nego kože, ki ustrezajo našemu tipu in dobro prehrano, sestavljeno iz hranilnih živil, bo čista, sveža in sijoča. Proizvodi kožo oskrbijo z vlako, preprečujejo občutek napetosti, ki je posledica klimatske naprave ali centralne kurjave, dolgih letalskih letov in sončenja. Izdelki sproščajo kožo in jo trajno negujejo.

Obnovitvena kislinska nega

Za mlado in zrelo kožo veljajo podobna pravila nege. Mogoče je potrebnih le nekaj izboljšav in več pozornosti predelom, kjer se pojavljajo gubice in kjer je koža občutljiva. Globinsko izboljšanje strukture kože, lifting in filler efekt. Tretma z dvojnim kislinskim peelingom, izjemno kolagensko masko za popolno revitalizacijo, lifting, učvrstitev, brisanje globokih gub in vzpostavitev enakomernega tena kože. [comfort zone] ACTIVE LIFT masaža dodatno stimulira celično regeneracijo, daje dolgotrajni lifting in globinski filler efekt.

Nega problematične kože

Da bi vaša rutina za nego obraza bila čimbolj uspešna, je zelo pomembno, da uvedete pravilen red uporabe izdelkov. Če še niste prepričani po kakšnem postopku bi moralo iti, smo tu mi, da vam pomagamo. Za vas smo pripravili natančen režim zdravljenja kože obraza, ki bo postala vaša rutina, takoj ko se je boste navadili. Nega je namenjena problematični koži in vzpostavitvi ponovnega ravnovesja pri nečisti in mastni koži.

Intenzivno, a kljub temu pravilno čiščenje, tvori podlago za vsako učinkovito obravnavo, kajti učinkovine se v kožo ne morejo, ali pa se samo delno vpijajo, če koža predhodno ni intenzivno očiščena. Pri negi problematične kože uporabljamo izdelke COMFORT ZONE.

Vsi izdelki COMFORT ZONE so dermatološko testirani in so brez silikonov, mineralnih olj, parabenov in živalskih sestavin. Glede na vašo problematiko bo izvedena primerna nega, katera vodi do izboljšanja stanja kože, zmanjšanja nečistoč ter ponovnega izbruha novih mozoljev. Za uspešne rezultate priporočamo najmanj 3 tretmaje izvedene v 2 mesecih.

Diamantni piling

S pomočjo izbranih negovalnih izdelkov in preparatov lahko odstranimo različne vrste nečistoč in poskrbimo za ponoven sijaj na vaši koži.

Ko koža razvije nečistoče in odmrlo kožo, izgubi svojo sijočo privlačnost in naravno teksturo. Če želite, da vaša koža ostane sijoča, brez nadaljnjih poškodb in hudih kožnih stanj, jo morate negovati. Diamantni piling je primeren in varen skoraj za vse tipe kože. Odsvetujemo ga pri ljudeh s tanko in občutljivo kožo. Diamantna konica učinkovito deluje na kožo z odstranjevanjem nečistoč in luščenjem kože, odstranjevanjem ogrcev in globinskega vlaženja, mehkčanja kože. Med zdravljenjem celo podvaja fine linije, madeže in lise. Med procesom pilinga so pore globoko očiščene, kar poveča produkcijo kolagena,  izboljša ton kože in teksturo. Posamezni rezultati se razlikujejo od stranke do stranke.

Priporočamo pri negi starajoče se kože (hiperpigmentacije, drobne gubice, starostne pege), utrujene in izsušene od sonca poškodovane kože, mastne kože z razširjenimi porami, kože nagnjene k aknam, različnih vrstah brazgotin.

Največji učinek dosežemo pri glajenju drobnih gubic, izboljšanju napetosti izsušene, uvele kože in odpravljanju pigmentnih sprememb. Metoda je zelo uspešna pri mastni koži, nagnjeni k aknam, kjer so moteče predvsem povečane in zamašene lojnice, koža pa se neprijetno sveti.

Po posegu je koža pomlajena, površinske gubice se zmanjšajo, tonus se izboljša, koža je bolj elastična.