Pedikura

Večina ljudi se ne zaveda, kako pomembna so njihova stopala. Negovane noge so pomembne za človekovo fizično in psihično zdravje. Če jih pravilno negujemo, z njimi nimamo težav; negovana stopala so nam lahko v ponos, ko smo poleti obuti zgolj v natikače. Naša stopala so odraz naše urejenosti. Kažejo zdravstveno stanje posameznika, njegovo prehranjenost in skrb, ki jo namenja stopalom. Noge in nohti pa pogosto zahtevajo tudi posebno nego, ki preprečuje okužbe, neprijeten vonj in poškodbe mehkih tkiv.  Pravilna nega stopal je še toliko bolj pomembna pri določenih bolezenskih stanjih.

»Človeško stopalo je mojstrovina inženirstva in umetniško delo. » 

(Leonardo Da Vinci)

Klasična pedikura

Pedikura je terapevtsko zdravljenje za vaše noge. Je odličen način, da zagotovite redno nego za svoja stopala, katera je vse večja, prav tako pri ženskah in moških. Negovana stopala so pokazatelj za celostno nego telesa. Koža na stopalih se stara hitreje, kot koža na ostalih delih telesa, saj je podvržena številnim zunanjim vplivom (oblačila, obutev itd.) in so najbolj obremenjeni del našega telesa. Kompletna nega stopal, katero nudimo v našem salonu, bo naredila vaše noge lahkotnejše ter lepše.

Tradicionalna pedikura se začne s kopeljo, katera osveži vaša stopala. Vaše noge so namočene v topli, dišeči vodi, katera zmehča kožo – kot mini-jacuzzi za vaše noge.

Obravnava nego suhe kože, odstranjevanje trde kože na peti in nego obnohtne kožice, nohtov.

Na koncu vaše pedikure si lahko privoščite kakovostni klasični ali trajni lak za nohte.

Dober pediker bo privedel do tega, da bodo vaše noge izgledale čudovito!

Spa pedikura

Je sproščujoča pedikura, ki poleg klasične pedikure vključuje razvajanje v SPA kopeli, ki nežno zmehča
in nahrani kožo. Je podobna klasični pedikuri, le da vsebuje še piling, masko in masažo stopal. Pri negi
stopal uporabljamo izdelke footlogix.

Medicinska pedikura (kot klasična pedikura + dodatno)

Medicinska pedikura je usmerjena v problematiko stopal in nohtov na nogah. Pri tem postopku se rešuje in zdravi vraščene nohte (mehkejše nohte s PODOFIX opornico, trše s 3TO sponko), glivične nohte, kurja očesa in otiščance. Lahko se kombinira s klasično pedikuro ali pa se osredotočimo samo na en problem. Trajanje je odvisno od problematike. Vraščen noht bo vedno rabil nego in skrb, problem je dolgotrajen in ukvarjanje z njim nujno potrebno.

KERATOZA – Zadebelitev rožene plasti, navadno zaradi dolgotrajnejšega pritiska ali pri nekaterih dednih boleznih. Trda koža na podplatih lahko nastane kot posledica splošne izsušenosti kože posameznika, pogosto pa zaradi povečane obremenitve stopal, neprimerne in ne zračne obutve. Med vzroki za nastanek niso izključeni niti dedni dejavniki, saj je trda koža lahko prisotna tudi pri posameznikih, ki niso izpostavljeni prej omenjenim dejavnikom. Ljudje, ki imajo tudi sicer bolj suho kožo naj bi bili bolj dovzetni za težave s trdo kožo na podplatih in komolcih.

RAGADE – RAZPOKE na peti nastanejo predvsem zaradi odvečne trda kože (hiperkeratoza na peti). Ragade očistimo in odstranimo trdo kožo ter jo oskrbimo in zaščitimo, da se ragade zacelijo. Če vstopne rane ne saniraš, je le-ta lahko zelo nevarna za bakterije in viruse.

OTIŠČANCI in TRDA KOŽA na stopalih so posledica neprestanega drgnjenja in trenja na določenem predelu stopala. Najpogosteje se pojavi težava v predelu blazinic stopala, pod peto in okoli petnega predela ter pod nožnim palcem. Nošnja neudobnih, ozkih čevljev ali čevljev z visoko peto pogosto pospeši nastanek te deformacije na stopalih. Prav tako deformacije, kot so rast palčne kosti, kladivasti prsti ali pa celo artritis pripomorejo k nastanku otiščancev in trde kože.

CLAVUS – KURJE OKO je zadebelitev kože, ki raste pod kožo v stožčasti obliki. So trnu podobni tujki iz poroženelih celic, ki imajo sposobnost prodiranja v spodnje plasti kože. Če pride do pritiska na kurje oko, sprožijo te »korenine« pogosto močne bolečine. Kurja očesa nastanejo zaradi pretesnih čevljev ali čevljev, ki se slabo prilegajo nogi. Če je pod mestom pritiska kost, reagira koža s povečano tvorbo trde kože, iz katere sčasoma nastane kurje oko.

ŽULJ nastane na koži, ki je podvržena pritiskom, največkrat na izbočenih delih, prstnih členih, tudi na peti. Če se v žulju nabira tkivna tekočina, žulj ob robu prerežemo ali prebodemo, tako da tekočina odteče in sterilno prekrijemo. Kože na žulju ne strižemo, odstraniti pa moramo oviro, zaradi katere je do njega prišlo.

GLIVICE: spremembe na nohtih v sklopu glivičnih obolenj, ki jih strokovno imenujemo ONIHOMIKOZE, se kažejo različno. Najpogosteje se okužba nohta začne na prostem robu v obliki belkastega ali rumenkastega obarvanja, noht postane krhek, lomljiv, se dvigne od podlage in zadebeli. Okužba se najpogosteje pojavlja na nohtih na nogah, pogosto je prizadet samo en ali nekaj nohtov. Opažamo, da je najpogosteje prizadet nožni palec. Nohti na rokah so redko prizadeti. Glivično obolenje nohtov navadno v začetni fazi ne povzroča težav in bolnike moti le z estetskega vidika. Če okužba traja zelo dolgo, lahko površina nohta razpade na posamezne segmente. Uspešno zdravljenje navadno popolnoma povrne normalni videz nohta. Kadar pa je okužba ostajala nezdravljena vrsto let, včasih ostane noht trajno deformiran, čeprav smo z zdravljenjem glivice odpravili.

Vraščeni noht

Vzroki za vraščanje nohta so največkrat nepravilno pristriženi nohti, poškodba, preozki čevlji, uživanje nekaterih zdravil. Pri vraščanju nohtov se robovi nohta vraščajo v kožno gubo na nohtu in povzročijo pritisk nanjo. Najprej občutimo le rahlo bolečino in predel postane rahlo rdeč in nabrekel, če se pritisk ponavlja, lahko pride do hujšega vnetja in gnojnega izcedka, ki že zelo boli. V tretji stopnji pride do povečanja gnojnega izcedka, v obnohtju pa se pojavi povečano vneto tkivo. Najpogosteje je vraščanje nohtov posledica same oblike nohta, ki je bolj ukrivljen, in nepravilnega striženja nohtov na nogah. Med vzroke prištevamo tudi nepravilno obutev, kjer obuvalo pritiska na noht in mehanske poškodbe nohta ali prsta. Sami lahko storimo veliko že s pravilno nego stopal. Nohte na nogah je namreč treba striči naravnost, pri tem pa paziti, da v ob nohtnem kanalu ne puščate t.i. špičke, ki bi lahko poškodovale tkivo. Če vam pravilna nega nog ne gre od rok, smo tukaj zato, da vam
pomagamo odpraviti kakršnekoli težave pri vraščenih nohtih.

KAJ JE 3 TO SPONKA? Ime je izpeljano iz „3-Teilige Orthonyxie-Spange“ kar pomeni tridelna Orthonyxie sponka. Z 3TO terapijo se da vzpostaviti, ponovno naravno rast nohtov. Pediker sponko namesti na noht in dve zelo tanki vzmetni žlički s kaveljčki vstavi pod rob nohta in ju rahlo zategne z zanko. Robovi nohta se tako začnejo dvigovati iz vnetnega nohtnega kanala. Sponka se nato zavaruje z gelom, tako da ne odpade z nohta, in podloži s tamponado. Z dvigom vraščenega nohta lahko s sponko 3TO takoj  ublažimo bolečine in dosežemo spontano izboljšanje splošnega počutja stranke. Sponka je podobna sponki, ki korigira zobe. Ta medicinska sponka je ključnega pomena pri reguliranju naravne rasti nohtov. Namestitev poteka posamično, kjer stranka ne čuti bolečin in ni potrebe po lokalni anesteziji.

  • To je inovativna metoda in pomeni alternativo operacijam.
  • Stranka po namestitvi medicinske sponke 3TO občuti takojšnje olajšanje, ker je območje ob nohti ali koži razbremenjeno.
  • Sponka ne prinaša težav pri nošenju obutve (šport, delovno mesto ipd.)
  • Namenjena za vsakogar (nosijo jo lahko celo otroci, tudi diabetiki, alergiki na nikelj in drugi)
  • Je izredna pomoč človeku z naslednjimi težavami: vraščeni noht, močno zakrivljeni nohti, rahlo vraščeni nohti kot preventiva, deformacija nohtov.